17. august 2007

The New York ; Au Pair-skolen


Først vil jeg bare ha gjort det klart at jeg vet at international skrives international og internassional, på engelsk. Har hatt mareritt om den skrivefeilen siden jeg oppdaget den etter å ha publisert forrige innlegg. Velvel. Alt vel. Da er det trådløse nettverket på G! Jeg er allerede plassert i California, men må ta dette fra begynnelsen. Mye dere har gått glipp av! Først en liten oppsummering av de fire dagene i New York. Deretter planlegger jeg en god søvn, etter hvert kan vi kanskje begynne å drømme om en oppdatering vedrørende California. Forrige innlegg ble et rot, men inneholder biter av informasjon jeg heller lar stå enn å skrive om igjen, så jeg anbefaler en gjennomskumming av det først. (Lar skrivefeilen stå, nå når den først er henvist til.)

Magdalena, Fredric, Ylva og Erika. Svært bra folk!

Uken i New York var først og fremst minneverdig! I tillegg til meg og de søte brødrene från Sverige var
det, la oss si ca 300 til studenter. Største kullet i historien of Cultural Care Au Pair Training School, St. Johns University. Nevnte jeg dette i forrige innlegg? Tilgi meg, men jeg gidder ikke sjekke! The international sing-along gikk svært pent for seg, ene og alene takket være svenskene, som tilbød seg å adoptere meg. Utrolig hyggelig gjort hæ? Jeg tror de sang en eller annen midtsommerssang, og tar jeg ikke helt feil var jeg bålet i midten eller no. Nei?


(dette er ikke oss, ville bare ha et bilde fra festlighetene. dette er 1 av 8 grupper fra Tyskland. Tyskland var maaaaaaaad mange!)

I løpet av tre virkedager var vi gjennom temmelig mye. Hadde ca 24 timer med skole (i tillegg til å spise, sove, være i New York City og jeg bare nevner det!), der vi var delt inn i klasser etter hvor vi skulle. Læreren vår het ms. Lorraine, ei skikkelig søt eldre dame, gift. Andre dagen kom hun iført harley davidson t-skjorte, og erklærte stolt ektemannens og hennes forkjærlighet for harley´er. Lite hakk i ripa der, men hun var fremdeles søt altså. Anywayz, vi lærte om det meste som har med barn å gjøre, mye selvsigende, men fremdeles nyttig. I arbeidet med childhood illness laget jeg denne herligheten om streptokokker. tror hvertfall strep throat er streptkokker. Fant alt stoffet i boka, så hva trenger vel jeg å kunne om temaet?

Erika og Catharina i klassen...


New York City. Ikke at vi ikke hadde bodd i NY hele tiden, men i USA bor du et sted selv om du bor 1 1/2 time unna det vi nordmenn virkelig ville kalt stedet. Bussturen inn og tilbake fikk meg til å savne min kjøre pappa, for bussjåføren kjørte hur ubehagelig som helst! Anyhow. En native guide entret bussen vår og viste oss rundt i byen, den utrolig gærne byen som stort sett besto av kaos og kaos og mennesker og reklame og store butikker, og jeg virkelig elsket byen selv om den gjorde meg gæren! Vi så Queens, Brooklyn, Staten Island, frihetsgudinnen fra The Staten Island Ferry, vandret omkring på Manhattan, var ved Times Square, Ground Zero(der twin towers sto for de som er like uvitende som jeg var til den dag), Rockefeller Center, Broadway, Empire State Building, The Trump World Tower, FN-bygningen, China town, 34th street - handlegaten og Wall Street og Madison Square Garden og.... min første starbucks ble faktisk drukket i 34th street ved siden av Madison Square Garden. Ikke dumt. Etter en lang og for all del spennende sightseeing var det 2 timer til disp for forfengeligheten. Den tok seg til rette på Forever 21, og så var det på tide å reise tilbake:p

Ylva, Erika, Magdalena og en delvis Fredric på Staten Island Ferry. Fra den så vi Statue of Liberty, Manhattan på avstand og Staten Island. Jeg håper jentene fra Romania husker at Mel og Lacey gikk på Bloomingdales når Mel besøkte Lacey i New York i "Bare en ferieforelskelse"??!

Jeg og Camila fra Brasil fløy sammen fra Chicago til Las Vegas på vei til familiene. Stud´en til venstre var en veldig trivelig kar, og viste seg etter hvert å være proff ishockeyspiller fra San Fransisco. Inte dumt! Jeg og Erika skal få gratisbilletter til kamp når jeg besøker henne i San Fr., noe jeg forhåpentligvis skal i september!:)

Dermed avsluttes New York-kapittelet for denne gang, og California tar over for et år. Det var der vi ble enige om å ta en pause.

Det her tar tid...

3 kommentarer:

 1. Gøy at du får se litt av verden, selv om den kan være nokså slem og nådeløs.
  Ber for deg - Gud velsigne deg, Jenny.
  Prekæs.
  David

  SvarSlett
 2. "små grodorna, små grodorna är lustiga att se!" Hoppas du har det bra Jenny. Jag väntar ivrigt på fler bilder :) Take care!!

  SvarSlett
 3. Jenny, nå er jeg på jobb, og jeg å ingrid savner deg! :) Sees snart! LOVE

  SvarSlett