22. september 2008

...loves the Californian living!
Ikke at jeg plikter aa skrive blogg, men jeg foeler jeg skylder dere en unnskyldning for ikke aa ha blogget foer naa. Livet her er ikke bare hektisk. Det er bare det at den tiden som ikke er hektisk gjerne nytes gjennom annet enn aa sitte paa data'n. Jeg beklager til de som har villet foelge med! Fra naa av skal jeg forsoeke aa oppdatere noe jevnlig, og fortelle litt av alt jeg liker ved aa vaere her i Santa Clarita, CA.

I dag er det 1 mnd og 3 dager siden jeg ankom, og om jeg ikke husker feil er det 1 aar og 1 dag siden jeg forlot California til fordel for lusne Connecticut. Det er utrolig hvor stor forskjell det er aa vaere her naa, i forhold til for et aar siden. Jeg innroemmer at foerste kvelden var skremmende, og inni meg naermet jeg meg noe liknende panikk over hva jeg hadde funnet paa. Hvorfor skulle noe vaere annerledes? Men alt viste seg aa vaere annerledes! Alt fra omgivelsene, til meg selv. Det siste aaret har gjort meg godt; jeg har laert mye om meg i forhold til baade meg selv og andre.

25. august hadde jeg min foerste dag som freshman paa College of the Canyons. Et community college i Santa Clarita med heftige 22 000 studenter. Skjoenner ikke hvor alle gjemmer seg, men de skal visst vaere der alle mann. Uka gaar fra mandag til torsdag for min del, og bestaar av psychology, fundamentals of music, women's choir, vocal development for popular music, PE(gym) og COC dance company. Med andre ord, jeg har ingen problem med aa komme meg til skolen paa mandag morgen. Jeg er saa glad for aa faa droemmen min om aa gaa paa skole i USA oppfylt, og jeg liker det like godt som i droemmen. Jeg moeter en del hyggelige folk i klassene mine, paa International Student Office, og ellers utenom.

Jeg begynner aa komme ordentlig paa plass i det nye livet. I starten hadde jeg en laaaang liste over alt som maatte paa plass... Pr. 20. september har jeg baade jobb, bil, registrering, social security number, bankkonto, California ID-kort og forsikring. Det tok litt tid, men jeg er gjennom, og det foer dollaren bestemte seg for aa opptre saa hersens urettferdig(5,8 NOK for en lusen dollar?)!

Jeg kjopte en Saturn SL2 fra 1998 for noen uker siden. En hvit, halvfin bil som oppfoerer seg riktig saa bra! Det foeles veldig godt aa ikke vaere avhengig av Amy hele tiden, og uten den hadde ikke engang halvparten av gjoeremaalene mine vaert gjennomfoert. Vi trives svaert saa godt vi to!

Og jobb har jeg ogsaa faatt! Har bare lov til aa jobbe paa campus pga visumet, og COC tilbyr ikke de mest etterlengtede arbeidsplassene... Men det er en CoffeeKiosk, mye likt Starbucks, paa campus, og der fikk jeg jobb og den trives jeg saa godt med! Moeter masse studenter, og lager masse kaffe. Maks 20 timer i uka sier visumet, og det passer meg godt.

Jeg bor hos familien Gaston; Amy, Melanie paa 15, og Mike og Murf. Jeg stortrives med dem! Det er deilig aa oppdage hvor bra jeg og Amy kommuniserer. Saa selv om vi bor tett oppaa hverandre, er vi utrolig gode venner, og har ingen smaakollisjoner saa langt.
Jeg tilbringer ogsaa en del tid i Grace Baptist Church, der jeg trives utrolig godt! College-pastoren er utrolig bra, han er rett paa sak og doenn aerlig. Laerer mye av aa vaere der, og trives utrolig godt med menneskene jeg moeter. De fleste vennene mine har jeg der, og blir stadig kjent med nye.
Ellers proever jeg aa faa med meg saa mye football som mulig! High school-kamper er heftig, med cheer-leaders, dance-teams, marching band og ikke minst selve kampen. College-kamper er mer fokusert paa selve kampen, men til gjengjeld er det da lettere aa laere regler. Laerer stadig, og merker jeg begynner aa faa oversikt. I gaar var jeg paa en kamp med COC sitt lag, sammen med ei jente fra Danmark som ogsaa gaar paa COC, og en kar fra Chile som jobber paa International Student Office. Vi vant saa fint som 66-7, jeg laerte mye regler, og vi hadde mye moro!

I dag har Amy og jeg vist et vennepar av Gastons fra Frankrike rundt i LA. Vi kjoerte gjennom Burbank, Hollywood, Sunset blvd, Beverly Hills, Bel Air, og endte opp i Santa Monica. Vi var
paa vei ut i vannet da vi hoerte heftige skrik der ute fra, og saa ei jente langt ute vinke innover. Skremmende, hun skrek ikke lite! Flere var paa vei ut til henne, men en livvakt var allerede paa vei, saa alt gikk bra. Tror en fugl hadde angrepet henne, og hun hadde faatt panikk. Det gikk uansett bra, og vi gikk ut i vannet og badet!

Naa er det soendag kveld, vi har besoek av venner, og skal spise middag. I morgen har jeg psych, kor, dance company, og saa begynner season 3 av Heroes! Kjoerer litt av et catch up maraton for aa se ferdig season 2, og det er saa utrolig spennende!

Naa kommer det random bilder fra foerste maaneden i California. Jeg har ikke saa mange, kameraet er som regel ikke med dit jeg gaar... Det boer det gjoeres noe med!
Oh, og saann i tillegg; pappa, Kristina, Andreas og Melissa kommer paa besoek til meg om 2 uker! Gleder meg stort til aa ha dem her i en uke, og vise dem litt av livet mitt. Marie og Martine kommer 2 uker etter at de har dratt, og det blir utrolig koselig! Mye bra aa se fram til framover!

Da,

siden!


9 kommentarer:

 1. YAY for blog oppdatering!!! I miss you!

  SvarSlett
 2. Jenny, my angel. Ble så glad å se deg her. Er håpløs til å skrive tilbake men skal gjøre det på facebook. Må jo fortelle om kafe' besøket med skriking osv.
  Alt du holder på med høres jo helt fantastisk spennende ut da. Jeg er bare såååå glad at du har det bra. Er også såååååååååååååååååå glad at du kommer hjem til Jul. Jeg er helt imponert at du har fått deg jobb, bil, menighet osv - fy søren dame - du er jammen målbevisst.

  Du er nydelig og gøy - jeg savner ditt selskap, men er så takknemlig for internett og tlf. Og at du kommer hjem til Jul. Glad i deg Jenny - virkelig. Synes du er helt knall!!!! Snakkes snart da.

  SvarSlett
 3. Men da så.
  Godt å høre at det er bra.
  Snakkes :)

  SvarSlett
 4. ...at du har det bra - var det jeg prøvde å si.

  SvarSlett
 5. åhh!! Virker såå sykt digg!! <3
  Fikk helt læættiss av den stoore pizza'en!! tyyypisk usa azz... ikke bli feit da:P neida! går nok bra;) glaideg.. klem <3

  SvarSlett
 6. jenny jeg så det nå jeg:) kjempe gøy! har ikke hjemme nr ditt kan diu fb meg det? og når du er der:)
  trenger å snakke litt nå;)
  lovver deg

  SvarSlett
 7. Anonym19:00

  Så bra! Nyt livet, prøv nye ting og oppdater bollogen :-)
  Så snakkes vi kanskje til påske.

  -Øyvind

  SvarSlett
 8. Anonym19:00

  Tidenes skrivefeil..! *bloggen

  SvarSlett
 9. What size of pizza it was ... wow

  all good for you

  kisses

  SvarSlett