2. mai 2009

Tid for avkobling

Selv om svineinfluensaen råder nyhetsbildet, virker det som hverdagen går ganske rolig og typisk for seg her i California. I hvert fall min hverdag. Jenta har ikke sett et eneste munnbind.

Det er lørdag, og klokken er 2:39 pm. Dagen er fullstendig til min disposisjon, og det liker vi. I utgangspunktet er ikke bare i dag, men hver dag lagt opp til min egen disposisjon, men det er alt jeg har gitt tillatelse til å ta disposisjon over tiden min, jeg ikke alltid klapper meg på skulderen over.

Hvorfor fortelle sjefen at all tid som ikke er skoletid, er available arbeidstid?
Hvorfor legge opp semesteret sånn at jeg har noe å gjøre stort sett hver ettermiddag?
Hvorfor registrere meg for enda en klasse, fordi jeg jo ikke har noe scheduled på den tiden på den dagen?
Hvorfor organisere meg selv med 5 forskjellige aktiviteter, som hver for seg ikke trenger å ta så mye tid, men som alle er SÅ interessant og lærerike, men som dermed resulterer i at jeg ikke har tid til å legge ekstra flid i noen av dem?

Denne dagen, for øvrig, er min, min og min.
Jeg startet opp i dag tidlig med en tur til frisøren for å piffe opp highlights'ene. Hun var ganske betraktelig sen, og kom på jobb 35 minutter etter min planlagte time. Hva gjør for øvrig det, når jeg har hele dagen til min disposisjon, og jeg i tillegg hadde med meg min beste venn for tiden(Boka "How Starbucks Saved My Life")?

På veien hjem var jeg innom World Market(knekkebrød sa jinta), Walmart og Target, som alle slet meg fullstendig ut, før jeg la meg i sola utenfor huset vårt og leste sosiologi.

Det er utrolig hvordan sosiologi og psykologi kan fascinere meg fra å sovne mens jeg ligger på et teppe i sola, og leser (kaffen jeg hadde tidligere kan være en medvirkene faktor). Å lære om psykologiens bidrag til å forklare mye av menneskers oppførsel med et perspektiv "innenfra", sett sammen med sosiologiens bidrag til å forklare mye av menneskers oppførsel sett fra et sosialt perspektiv, er så utrolig interessant og motiverende!

Fra et fag til et annet;
vi hadde enda en korfestival i går kveld. 7 kor fra forskjellige community colleges kom sammen for å lage musikk.

Ah... 10 minutters forsøk på å laste opp videoklipp av sangene våre mislyktes. Det er verdt 10 minutter til, så gi ikke opp håpet, men de kommer ikke akkurat nå. Jeg vil jo ikke ha en fridag for å kunne sitte på kjøkkenet med datan på fanget hele dagen.

Tur i nabolaget venter. Deretter tror jeg at jeg skal finne godstolen på Starbucks og innvie en ny bok. Det ritualet kan ta litt tid. En bok jeg for eksempel ikke inspireres nok av til engang å blogge om det, er ikke en bok jeg vil bruke dyrebar tid på.
Frisøren i dag tidlig brukte jo så lang tid på å komme seg dit, jeg avsluttet forsyne meg "How Starbucks Saved My Life"... Nå ga Melissa meg for øvrig en god idé, helt uten å være klar over det selv, naturligvis.

I tradisjon Melissa, spør jeg følgende:
Hvilken bok kan eventuelle anbefale, som inspirerte eventuelle helt opp til ørene?Dagens frisørbesøk fikk orden på sauen.

3 kommentarer:

  1. Du ble fin nå Jenny. Highlightene ser også veldig friske ut. Nice.
    Jeg liker bloggen din - den får meg til å tenke.

    Du er flink til å skrive.

    SvarSlett
  2. Hvorfor det, spør du? N

    SvarSlett