17. september 2007

# 12: Hollywood, downtown LA, Santa Monica ooog Disneyland!

Siste helg i Santa Clarita og California er over. Puh... Jeg gleder meg til å dra til Connecticut, og familien der gleder seg visst veldig til å møte meg, og jeg tror det her blir bra! Torsdag den 20. september kl 06.50 CA-tid, 15.50 norsk tid, reiser jeg fra Burbank. Jeudi kom nettopp til å nevne at hun hadde sett værmeldingen for Connecticut; rundt 55 Fahrenheit. Deeet skal dere se blir noe til overgang! Huff jeg har jo ikke noen varme klær... Men, haha, jeg får gå på skøyter i Rockefeller Center rundt juletider i NYC, det får hverken Jeudi eller dere, så DET!

Forrige helg skrev jeg og Amy ned en liste over alt vi må få gjort før jeg reiser, og hun har vært såå flink til å ta initiativ til masse gøy! Siden da har vi fått med oss; overnatting, Coffeekiosk, Panda Express, high school-football, Hollywood, Santa Monica, Downtown LA, siste big church og college-gruppe, In´n´out og Disneyland.

Lørdag ettermiddag etter jobb kjørte Amy, Jon og jeg mot LA og Hollywood. Vi fikk med oss Kodak Theatre - et kjøpesenter og amfiteater på Hollywood Boulevard der Oscar-utdelingen bl.a finner sted, Chinese Mann. Theatre - hvor masse kjendiser har avtrykk av hender og føtter foran inngangen, Walk of Fame, Hollywood-skiltet, bilde med SpongeBob og mye moro! Deretter kjørte Sunset Blvd til Santa Monica, passerte Beverly Hills og Bel Air, og endte opp på Mariasol, en meksikansk restaurant ytterst på piren i Santa Monica. På veien hjem tok vi en rundtur i downtown LA, forbi Staples Center, Disney Music Hall, City Hall og alle andre høye bygninger, og satte etterhvert turen hjemover. Vi sørget for å holde dører låst og vinduer lukket, for det eneste vi fikk høre på forhånd nå vi fortalte om turen var "Are you trying to get her killed?!?!"... Hadde en utrolig koselig kveld med Amy og Jon, og kommer visselig til å savne fiiine California! Alle jeg snakker med om CT snakker om fiiiine CT óg da, så det er godt. Jeg har vært her i 1 1/2 mnd nå, jeg er klar for noe nytt:)

Søndag morgen startet med big church og deretter college-group. Veldig fin service der Amys far talte, og veldig bra møte i collegegruppa etterpå. Fikk sagt ha det til de fleste, og deretter satte jeg, Amy, hennes bestevenn Alyssa, og Rachel kursen for OC og Disneyland! De har alle årspass, og Alyssa hadde en free ticket som jeg fikk. Turen tar ca 1 1/2 time, og jeg fikk se downtown LA i dagslys også. Før vi gikk inn i parken møtte vi Maren, fra 3. allmenn på Stange i fjor som er au pair i OC, og en tysk au pair-venninne i downtown Disney. Maren har jo vært på besøk hos meg, men jeg har ikke besøkt henne, så det ble så nærme vi kom... Veldig koselig!

Jeg hadde en tyggis i munnen i går, og skulle akkurat til å spytte den ut et random sted i Disneyland; men så tenkte jeg plutselig, "nei, jeg respekterer Walt Disney litt for mye til akkurat det":p Disneylands motto er "the happiest place on earth", og det er virkelig ikke tull! Jeg var stort sett i ekstase i hele går, har aldri opplevd et så magisk sted:D Været var nydelig, ikke for varmt men selvfølgelig klar himmel. Med en gang vi kom inn i Main Street startet paraden, og alle prinsessene og feene og disney-figurene kom gjennom på svære "kjøretøy", det var herlig musikk og dans, og vi var virkelig ikke i denne verden lenger! Vi tok masse rides; Star tours, Space Mountain, Indiana Jones, Matterhorn, Small World...ehm... ja jeg husker ikke alt da... Og vi så paraden igjen bare fordi jeg vile det, og vi så Fantasmic - et gigantisk lys-, lyd- og danseshow på den lille innsjøen midt i Disneyland. Det var helt fantastisk, alle prinsessene danset med prinsene sine i de utrolige kjolene sine på flåter på vannet, et svært sjørøverskip manøvrerte seg gjennom, de onde heksene prøvde å ødelegge, Mikke Mus kom til unnsetning, og det hele endte med at alle prinsessene og prinsene hadde et musikk og "danse"show på en svær prinsessebåt. Mitt største ønske i denne verden må være å få være prinsesse for en dag i Disneyland. De var helt nydelige! De gikk rundt og smilte og vinket og var fullstendig i rollen hele tiden; og da jeg spurte Tornerose om ikke jeg også kunne få være prinsesse sa hun "du er en prinsesse her!" Mine følgesvenner for dagen har jo vært der mange ganger før, men sa de så det hele fra et nytt og bedre perspektiv da de så hvor over meg selv jeg var; glad for å være til hjelp:D

Åh jeg kunne sagt mye om Disneyland... Det var så fint! Og tenk når det var mørkt, med alle lysene og fyrverkeriene og lysene fra Fantasmic, og alle andre husene der. En eventyrverden det ikke er vanskelig å leve seg inn i så flinke de er til å ta vare på temaer, og gjøre mye ut av de. Walt Disney altså! Jeg sendte melding med Rose i CT mens jeg var der, og hun syns det var så gøy å høre at jeg elsket det, for jeg skal visst til Disneyworld Florida med dem i løpet av året! Disneyworld er flere ganger så stort som Disneyland, visstnok på størrelse med staten Rhode Island. Og prinsesseslottet er visst mye større:D hihi jeg er så innmari jente...

Bildekavalkade kommer selvfølgelig, men jeg har ikke hatt tid til å laste opp bildene enda...

Tenk på alt jeg får oppleve! Jeg er jammen heldig jeg...

Og så er jeg litt redd. Blir det ikke bra i CT kommer jeg hjem!

3 kommentarer:

 1. Torun22:18

  Jeg følger med på bloggen og tenker på deg ganske ofte. Bare så du vet det!

  SvarSlett
 2. Yey! Savner deg Torun!

  SvarSlett
 3. jenz, ikke tenk sånn! CT blir bra!! Og Ane jobber jo i disneywold, så da kan du jo ta av med hu der!

  SvarSlett